|
Indraaa tēma (2010-12-08 20:25) [ visas] :
Kā samazināt čili piparu asumu?
Sveikas! Manai draudzenei gadījusies problēma, tā nu cenšos viņai palīdzēt atrast vispiemērotāko atbildi.. Viņa pielika zupai klāt čili piparus, bet asums ir par stipru. It kā ieteicu, lai uztaisa vēl kādu devu zupas un piemaisa klāt esošajai, bet bez čili. Varbūt jūs ziniet kādu citu variantu? Visur tikai tiek stāstīts par to kā ir jāapstrādā paši čili pirms pielikšanas pamatēdienam..
|
Hmm, tik tieshaam interesanta teema. Es arii gribeetu uzzinaat atbildi uz sho jautaajumu, jo regulaari "iegraabjos" un labi, ja tikai ar chili, nevis cabri pipariem:)
|
http://www.santamaria.lv/jaunumi/aid-902/Gar%C5%A1augi-kas-nevienu-neatst%C4%81j-vienaldz% C4%ABgu šeit ir aprakstīts par to, kā vajag apstrādāt pirms pagatavošanas + vēl šis tas..., bet tomēr gadās reizes, kad tik tiešām samisējas gatavošanas laikā :)
|
Par pipariem tiešām nezinu, bet vienā vecā pavārgrāmatā izlasīju padomu, ka tad, ja zupa ir pārsālīta, vajagot iebērt marlītē rīsus un kādu laiku tajā zupā pavārīt, tad sāls saiešot rīsos, un zupas sāļums mazināšoties. Ja nu ar asiem pipariem ir tāpat?
|
Pārpiparotajai zupai laikam gan tas vairs nav aktuāli, bet noderēs priekšdienām. Kad pirms pāris gadiem biju Taizemē, ēstuvēs mums radās jautājums, kāpēc uz galda stāv cukurtrauks, nevis kā pie mums sāls un pipari, un vietējā gida atbilde ir kā reiz atbilde uz šī disputa pamatjautājumu :) Cukurs ir domāts tam, lai mazinātu piparu asumu, rietumnieku uzskats, ka ieēdot kaut ko dikti piparotu ir jāuzdzer ūdens ir galīgi garām, jo dedzina vēl vairāk, pareizā rīcība ir tējkarote ar čukuru, tieši tas pats ēdienam, pieberam cukuru :)
|
Viens pavārs teica, ka ar sāli noņem čili sasumu mutē///
|
|
Rādu no 1 līdz 6 (kopā 6) |
|
Šī tēma ir slēgta un to vairs nevar komentēt
|