|
sarunas_lv tēma (2013-06-20 00:26) [ visas] :
KĀ SASIET (PAGATAVOT) JĀŅU SIERU?
Ir burvīga tradīcija - Jāņos ēst Jāņu sieru. Mēs piedāvājam pagatavot Jāņu sieru mājas. Mūms nepieciešams...
Lasīt tālāk... http://www.sarunas.lv/lv/gurmans/505-k-sasiet-pagatavot-j-u-sieru#.UcIik9ig640
|
Labais-izskatās pavisam viegli! Būs jāpamēģina!
|
3 litri piens
sāls
ķimenes
3 olas
etiķa esence
Uzkarsē pienu,pievieno sāli un ķimenes.3 olas sakuļ un iemaisa 1 deserta karoti etiķa esenci un lej katliņā.Kad piens savilcies kunkulī ,siers gatavs!
|
750 g. piens,
4 olas
0,5 kg krējums skābs
sāls
ķimenes
Vārītā pienā, lej krējumu, kurā iemaisītas olas, sāls, ķimenes.
Tālāk viss kā citās receptēs.
|
Karsēju mājas pienu,kurā beru iekšā vājpiena biezpienu(uz aci).Applaucēju ķimenes,lai tās mīkstākas,beru klāt,pievienoju sāli un ķoploksāli,kā arī sviestu.Kad sāk atsadīlits suliņas,kas ir varen garšīgas,tecinu masu caur marli,tai lieku klāt sasmalcinātas dilles.Ietinu marlē vairākos nelielos sainīšos un zems loga ledusskapī iekšā.Var ēst arī siltu,bet tad,ja iesāk nākamai dienai vairs pāri nepaliek.:))
|
Es nemāku. Cik esmu mēģinājis, sanāk ciets kā akmens. Mēneša laikā gan saberžot var apēst.
|
http://garsasbaudas.espati.lv/index/view/id/2193/page/1/Janu-siers---neparastas-receptes/
|
http://www.solipasolim.lv/ka_sasiet_pagatavot_janu_sieru/
|
|
Rādu no 1 līdz 8 (kopā 8) |
|
Šī tēma ir slēgta un to vairs nevar komentēt
|