FILMAS APSVEIKUMI VĀRDA DIENAS ČATS REKLĀMA oHo.lv
Lai lietošana būtu ērtāka, lūdzu, pagriez savu tālruni!
Reģistrētiem lietotājiem



Reģistrēties Aizmirsu paroli!
Interešu grupas [???]
Interešu grupas > Viss pārējais...  > Gardummīļi
Kaiminja_Sieva Kaiminja_Sieva tēma (2013-05-15 14:44) [visas]:

grūbu desa

Kaiminja_Sieva 2013-05-15 14:44
it kā jau nejutos tik jauna, lai nezinātu cūku bēres un asisndesas, bet šon bodē nopirku grūbu desu - pirmo reizi kautko tādu redzēju.... pārdevēja stāstija, ka daudzi pircēji sajūsmā par "jaunības atmiņām" , bet es čo ta neko tādu pat no vecvecmammas neesmu dzirdējusi......

gardas jā, bet vai kāds var man pastāstīt grūbu desu vēsturi?
JurisK 2013-05-15 15:23
Kamēr bijusi Latvija, tikmēr bijusi grūbu asinsdesa - no tās arī Latvijas karoga krāsas:)Mana vecmamma pati tādas taisīja cūku bērēs, recepti gan nezinu, bet tas bija viens no gardākajiem ēdieniem.No rīta brokastīs uz pannas uzcepta asinsdesa ar brūkleņu-ābolu zapti. Vienkārši vārītas asinis, tāds pelēcīgs receklis tik, negaršoja.Reizēm veikalā redzētas asinsdesas bez grūbām - ļoti attāla līdzība.
Kaiminja_Sieva 2013-05-15 15:32
Juri - grūbas ar žāvēto gaļu, NE asinsdesa, kur putraimu vietā grūbas, es zinu asinsdesas, teicu jau

tāpēc jau man tāds izbrīnēts jautājums šeit - kas ir grūbu desa? ;)
Kalaiits 2013-05-15 15:37
Man zināmie asinsdesu variantu: ar putraimiem, ar grūbām, ar kartupeļiem, ar gaļas gabaliem + grūbas.

Tev laikam ticis pēdējais. Man gan ar to ir nācies saskarties vismazāk un īsti netīk... patīk asinsdesa klasiskā.
klusaisMiileetaajs 2013-05-15 16:57
Piekrīt Kalaiitim.
Kaiminja_Sieva 2013-05-15 19:06
ar brilli skatiju, ar zobu kodu - ij aukstu (kā pārdevēja teica) ij karstu - nu NAVA ASINSDESA!!!!!
un tā ar skaidri gaiši bija rakstīts "GRŪBU DESA" !!!!!!

tāpēc jau jautāju - KAS IR GRŪBU DESA?

jo sastāvs ir grūbas un žāvēts speķis, ne piles asiņu

neesmu vēsturniece, bet tā pēc loģikas spriežot, īstas asinsdesas bija tikai rudenī cūku bērēs (nu diezko ilgi tās nevarēja saglabāt) un tad, uz pavasari, kad ieziemotā gaļa beidzās un vajadzēja ko ēst, tad dienišķo apnicīgo putru (graudi glabājās ilgāk par gaļu) vajadzēja dažādot kānebūt...... tāpat kā šķībacainie savus mūžīgos rīsus dažādoja un tagad tie "sušī" ir topā visā pasaulē, tāpatās latvju bāleliņi dažādoja savas putras ar sālītā/žāvētā speķa atlikumiem, t.sk. sabāžot tos desās......
JurisK 2013-05-16 04:02
Lai taisiitu desas, vajaga zarnas. Kur tad nu taas pavasarii vareeja dabuut? No vecaam, izeestajaam desaam?:) Nekad neesmu dzirdeejis par desaam no gruubaam un zhaaveeta spekja. Tas varbuut kaut kaads leishu variants. Mana jau piemineetaa vecmamma ar vecpapu dziivoja, var teikt, pilniigas pashpietiekamiibas apstaakljos. Veikalaa tik saali, cukuru, vairaak gandriiz neko, ja nu kaadu siljkji. Paareejo visu pashi. Nekaadas gruubu desas netaisiija noteikti.Ziemeljvidzemee.Ja kas - desas=zarnas.
Kaiminja_Sieva 2013-05-16 10:06
zarnas ir desu ādas, es ne par ādām, bet par saturu ;) JuriK - tāpēc jau man tāds jautājums radās, ka es ar nebiju dzirdējusi par tādām grūbu desām ;)
Rādu no 1 līdz 8 (kopā 8)

Šī tēma ir slēgta un to vairs nevar komentēt
Twitter Draugiem Facebook
Iepazīšanās portāls oHo.lv
oHo.lv administrācija neatbild par iepazīšanās sludinājumu un pārējās portālā paustās informācijas saturu.
Apmeklējot oHo.lv Jūs apliecināt, ka esat iepazinušies ar oHo.lv lietošanas noteikumiem un apņematies tos ievērot.
© 2000.
oHo.lv izmanto sīkdatnes, lai darbotos un nodrošinātu Tev lielisku pieredzi.
Vairāk par sīkdatņu veidiem, to izmantošanu un konfigurēšanas iespējam lasiet šeit.
p.s. Mums arī nepatīk visi šie logi un paziņojumi, bet tāda nu ir kārtība 😅