FILMAS APSVEIKUMI VĀRDA DIENAS ČATS REKLĀMA oHo.lv
Lai lietošana būtu ērtāka, lūdzu, pagriez savu tālruni!
Reģistrētiem lietotājiem



Reģistrēties Aizmirsu paroli!
Interešu grupas [???]
Interešu grupas > Viss pārējais...  > Gardummīļi
laimiite55 laimiite55 tēma (2012-12-22 15:20) [visas]:

Pīle

laimiite55 2012-12-22 15:20
Lūdzu dalaties radošajā pieredzē,kā cepeškrāsnī cept 2,5 kg pīli.Atceros,kā vecmamma cepa -pildītu ar skābiem āboliem un apsmērēja ar medu.
klusaisMiileetaajs 2012-12-22 17:34
Ar skolu ministru Ķīli
Runā, kā gatavot pīli! :)
mikass2009 2012-12-22 20:46
+ melnās plūmes vai žāvētas aprikozes!
silva111 2012-12-25 13:41
Pīles cepetis ar apelsīniem
Sastāvdaļas:
■ 1 pīle (apmēram 3kg)
■ 1 apelsīns, sagriezts 8 daļās
■ 2 āboli, sagriezti 8 daļās
■ sauja dzērveņu
■ 1 sīpols, sagriezts 8 daļās
■ 1 kanēļa standziņa
■ 2 šķēles baltmaizes, sagrieztas kubiņos
■ jūras sāls
■ svaigi malti pipari
Ziemassvētki ir tradīciju, smaržu un ģimenes laiks. Pīles pagatavošana un ēšana tavu māju piepildīs ar smaržu, savukārt tās notiesāšana var kļūt par katra gada tradīciju, ko veikt kopā ar ģimeni.
Pagatavošana:
1.Uzkarsē krāsni 220 grādus karstu.
2.Nomazgā un nosusini pīli gan no iekšas, gan no āra. Ierīvē iekšā ar sāli un pipariem. Un pildi pamīšus ar ābolu, apelsīnu, sīpolu, kanēļa standziņu un maizi. Kad pīle piepildīta, tad sasien kopā kājas un piesien spārnus. Sadursti filejas ar dakšu, lai vieglāk iztecēt taukiem, un ierīvē ādu ar rupji maltiem pipariem un sāli.
3.Liec pīli vai nu uz restes, kas uzlikta pa virsu dziļai pannai (lai ir kur tecēt taukiem), vai liec dziļā pannā. Pannu liec krāsnī uz apakšējā līmeņa un cep putnu 30 minūtes.
4.Pēc 30 minūtēm nogriez temperatūru uz 160 grādiem. Pārklāj putnu un visu pannu ar foliju un liec cepties uz 2h.
5.Pēc 2h atsedz foliju vaļā, atkal uzkarsē krāsni 220 grādus karstu vai arī grila režīmā 250 grādus karstu, pārslaki pīli ar pannā satecējušajiem taukiem un atstāj cepties vēl aptuveni 7 min, vai kamēr āda apbrūnē un izskatās kraukšķīga.
6.Pārbaudi gatavību, iegriežot filejā, un, ja sarkana sula ārā netek, tad putns gatavs. Izņem ārā un ļauj pastāvēt 10 min pirms notiesāšanas.
/Autore: Sanita Meirāne/
sarma7 2012-12-26 14:49
Pzklausījās garšīgi
Rādu no 1 līdz 5 (kopā 5)

Šī tēma ir slēgta un to vairs nevar komentēt
Twitter Draugiem Facebook
Iepazīšanās portāls oHo.lv
oHo.lv administrācija neatbild par iepazīšanās sludinājumu un pārējās portālā paustās informācijas saturu.
Apmeklējot oHo.lv Jūs apliecināt, ka esat iepazinušies ar oHo.lv lietošanas noteikumiem un apņematies tos ievērot.
© 2000.
oHo.lv izmanto sīkdatnes, lai darbotos un nodrošinātu Tev lielisku pieredzi.
Vairāk par sīkdatņu veidiem, to izmantošanu un konfigurēšanas iespējam lasiet šeit.
p.s. Mums arī nepatīk visi šie logi un paziņojumi, bet tāda nu ir kārtība 😅