|
ShTEPSELE tēma (2012-11-19 18:36) [ visas] :
kā "atriebties" ēģiptietim?
saistībā ar šito
http://meeting6.oho.lv/meeting.php?cmd=intereses&subgrupaid=1083&temaid=1771043
viesmīlīgais saimnieks būs pie manis uz pāris dienām tajā nedēļā starp Zsv un JG un tagad mana kārta "uzstāties" ar ēdieniem........
par "atriebību" to saucu tāpēc, ka TĀ visādus gardumus izēsties (par zemeņu un citu svaigu, gardu augļu un dārzeņu kalniem nerunājot) man nav gadijies, ja nu vienīgi Spānijā.....
tad ko lai es tādu gardu pagatavoju? Zsv pildītā zoss protams būs, bet ko vēl? Ņemot vērā to, ka viņš ir diezgan eiropeisks, ir nedaudz dzīvojis un strādājis (devis darbu) latviešiem Kairā un latviešu virtuve kā tāda viņam pavisam sveša nav.......
domāju, ka zušus un nēģus vajadzētu, jo zivis jamiem ir daudz, bet šitie lunkanie gan nav, vel zinu, ka šprotes un ķilavas garšo, un vispār es zivis cepu gardākas nekā viņa mājās......
iesakiet kautko, a?
bet ne pārāk darbietilpīgu, piem. zirņu pikas man nebūs laika taisīt..... bukstiņputru gan varētu ;)
domāju vel no sēnēm kautko......
un zinu, ka īstu latviešu lauku torti jams nav ēdis ;)
|
gaileņu vai baraviku mērcīti ar saldo krējumu pie karpeļiem, šķovētos kāpostiņus, pildītos gaļas rullišus ar žāvētu speķīti, siļķu rolmopšus, biešu salātus un protams svaigi ceptus speķa raušus un peiperkūkas!
|
par rolmopšiem es arī iedomājos, jamās zemēs vispār netaisa tādus ēdienus no zivīm kā mēs, jamie tikai pārsvarā cep
siļķi kažokā ar varētu
speķa rauši un peperkūkas vispār ārpus konklursa bez komentāriem, tāds jautājums vispār nepastāv ;) tie ir obligāti ;)
|
vēl man muterīte gatavo šādu latviešu ēdienu, lēti, bet ķēpīgi, varen gardi gan:
reņģu filejas sacep miltos, olā, krāmē dziļā stikla traukā kārtām, aplej ar marinādi, dienu jānotur, lai savelkas
|
Uztaisi sīpolklopsi, un miers!
|
Eiropa - mana krustmāte to pašu (tikai bez miltiem un olām cepa) vel cepeškrāsnī ielika un viltotās šprotes sanāca - mmmmmmmmmmmmmmmmmmm
|
jap un varen daudz sīpolus vēl pievieno, samarinējušies ir dikti labi!
|
Varētu cepelīnus ar krējumu un sēņu mērci vai kartupeļu pankūkas ar brūkleņu zapti
|
lašmaizes un kartupeļu pankūkas!
|
|
Rādu no 1 līdz 9 (kopā 9) |
|
Šī tēma ir slēgta un to vairs nevar komentēt
|