|
Itkā nekas īpašs, jo gandrīz katram saimniecībā ir recepte ko var izdarīt ar, uz uguns cepināmu, gaļu. Tiem kam nav - tie lai manīgi rosās pa Maxima plauktiem. Tomēr kāpēc jauna recepte, ja tik daudzas par šo tēmu ir pārcilātas? Tāpēc ka viens putniņš pačivināja, ka manījis cilvēkus cepam desas ugunskurā... un man šo cilvēku palika žēl. Tāpēc padalīšos ar savu personīgo cūkgaļas šašlika recepti.
Lūdzu, veģetāriešus, svara vērotājus, etiķa cienītājus un visus tos kuri grillē uz veikalā pirktām oglēm ar degmaisījumu šo rakstu tālāk nelasīt!
Gaļu sagriež vienādos gabalos - tā lai ērti var sadurt uz iesma. Man personīgi iesms labāk patīk par režģi. Cepšanas laikā iesms karsē gaļu no iekšpuse ļaujot tai vienmērīgi izcepies.
Sagriezto gaļu ievieto ērtā traukā - vēlams tādā, kuru var noslēgt ar hermētisku vāku. Pārkaisa ar sāli, svaigi maltiem melniem pipariem, svaigi rīvētu muskatriekstu, svaigi rīvētu viena citrona miziu, var nedaudz arī čili no pakas. Visu mēram pēc personīgās garšas. No citrona izmanto tikai mizu, sulu klāt likt nevajag. Miza ir domātam svaigam aromātam, lai noapaļoto garša buķeti. Starp citu, svaigi rīvētu citrona mizu varat izmantot arī konditorejas produktos, tikai ne tur kur ir soda.
Blenderī iespiežam vienu paciņu majonēzi, veselu baltā sīpola galvu, kaperus divas ēdamkarote, divas ēdamkarotes olīveļu, var arī parasto cepamo. Veselu ķiploka galviņu - notīrītu. Ja ir Latvijā audzēti ķiploki, kuri ir daudz aromātiskāki, tad protams mazāk. Visu kārtīgi sablenderē un pilda iekša traukā ar gaļu un garšvielām. Pārējais ir roku darbs - atrocīt piedurknes un aktīvi maisīt.
Kad tas ir paveikt - traukam vāku virsū un ļaut ievilkties. Trešās dienas vakarā aicinam viesu un cienājam ar gardo cūkgaļas šašliku GoldenBoy gaumē.
Gaļu uzdur uz iesmiem, lēnām cep uz jau apdedzinātas lapu koku malkas. Pasniedz bez mērcēm, jo pašai gaļai, ja tā ir pareizi cepta, vajadzētu būt mīkstai ar krēmīgi ķiplokainu garšu, nedaudz pikantai, ar citrona svaigumu p
|
Gaļu uzdur uz iesmiem, lēnām cep uz jau apdedzinātas lapu koku malkas. Pasniedz bez mērcēm, jo pašai gaļai, ja tā ir pareizi cepta, vajadzētu būt mīkstai ar krēmīgi ķiplokainu garšu, nedaudz pikantai, ar citrona svaigumu pēcgaršā.
Labu apetīti! ;)
|
Izklausās baigi garšīgi. Vai alu drīkst dzert klāt, vai jādzer tikai sausais vīns?
|
Protams ka var, bet daudz garšīgāk būtu ar Argentīnas Malbec. Galvenais ļaut tam kādu pusstundu paelpot. To pusstundu var ar vēsu alu sagatavoties.
|
Māģināšu ar kaperiem,bet ar pārējo tiešām ir gardi !
|
šodien pat pamēģināšu , bet lupstāju svaigu pielikšu klāt.
|
Izklausās pēc absolūtās gastronomiskās izvirtības:D Pūs jāpamēģina.
|
Majonēze... Varēji jau kādu dabisku recepti ielikt. Vislabākais šašliks ir sīki sagrieztos sīpolos izmīcīta gaļa. No garšvielām tikai melnie pipari, pat sāli nevjag.
P.s. To, ka citrona miza izmantojama "konditorejas produktiem" zināja jau vismaz mana vecmāmiņa.
|
Varētu būt,ka laba recepte,pats tikko izmēģināju armēņu ieteikto-gaļmašīnā samaļ sīpolus,sasmalcina svaigu oregano(raudeni),sāls,pipari.Gaļas gabaliem jabūt palieliem,tad sanāk sulīgāki.Kārtīgi jāizmīca gaļa samaltajos sīpolos,pēc~12h var grilēt!
|
|
Rādu no 1 līdz 9 (kopā 9) |
|
Šī tēma ir slēgta un to vairs nevar komentēt
|