|
Tie, ka rosās dārzā... zina - kā ziemai sagatavot ķirbju kompotu!?
|
Atvaino,manas bērnības trauma!Visnegaršīgais ēdiens!Bija sāls,cukurs,etiķis,krustnagliņas.
|
Nezinu, vai to var saukt par kompotu, jo ēdam pie gaļas ēdieniem :)Bet recepte ir tāda:
Marināde:1 litrs ūdens, 600-800 gr cukura, 5-8 smarž.pipari(virces), 10-15 krustnagliņas, 2 kanēļa mizas, 1 ēd.kaote citronskābes. Marinādi savāra apm.5-7 min, tad izkāšs, lai garšvielas netiktu burkā, jo var iekrāsot tumšus pleķus ķirbim. Tad marinādē liek sagrieztu ķirbi un vāra, kamēr tas sāk palikt caurspīdīgs. Jāuzmanās, lai nesāk jukt. Ja grib glabāt ilgi, var arī burciņā saliktu vēl izkarsēt, bet ātrākai ēšanai - burkā iekšā un vāciņu virsū!
|
Kirbju kompotu gatavo kopaa ar cidonijam,sanak viltotie ananasi.Uz burku 700 gr sagriež kubicinos ķirbi,un 2 palielas cidonijas.Vara sirupu no cukura,apt.uz 1 l udens 0,5 kg cukura,karstu parlej,pasterize,lidz ķirbis paliek caurspidigs,vaku virsu,pievalcē.Garso tiesam pec ananasiem,ja nav parkarseti-kraukskigi.
|
|
Rādu no 1 līdz 4 (kopā 4) |
|
Šī tēma ir slēgta un to vairs nevar komentēt
|