baigi smukie patisoni man šogad, 1x pamēģināju, ienākušies. ko ar šiem lai iesāk? atradu, ka var marinēt, tāpat kā gurķus. A varbūt ir vēl kāds garšīgs veids, kā no šiem tikt vaļā?
|
un kā to patisonu lai sagriež, burkās likšanai? kubiciņos, rombiņos, vai salmiņos. ot, nevar saprast, kā smukāk un burkā labāk salien?
|
Marinēti ir tādi pa vidu starp gurķiem un kabačiem pēc garšas.
Parasti sautēju tos pie rudens salātiem kā piedevu.
|
dikuci, sautējot ar citiem dārzeņiem, viš ir jānomizo? tā tak viena traka padarīšana..:(
a mazsālītus patisonus arī var taisīt? /aiziet pamēģināt/
|
Vai no tiem nevar taisīt tādus pašus burkā liekamus salātus kā no kabačiem? Sagriež sīki, sacep eļļā kopā ar tomātiem, burkāniem utt.?
|
http://zakatki.com/kabachki-cukkini-i-patisony/
Te ir vairākas receptes patisonu un kabaču konserviem. Par krievu valodu neatvainošos. Kurš neprot izlasīt, mierīgi var taisīt latviešu gaumē.
|
paldies, juste, šon man nav vairs laika iedziļināties, bet man pieņemamas palika tikai konservēšanas receptes. un ja kas, par pārējām receptēm, riebjas no dārzeņiem taisīt saldos ēdienus. tieši tāpēc man nepatīk ķirbis, neciešu viņu nekādā veidā!
|
Man nav ko teikt, bet, ja ir ēdami, tad jau labi.
|
Uzreiz var redzēt, ka krievu laikos esat maz dzīvojušas. Tad konservētus, gabalos sagrieztus, patisonus pārdeva 3 litru burkās. Man vislabāk patika tādi lieli - kā zupasšķīvis patisoni. Es ar viņiem trenējos diska mešanā pret šķūņa sienu.D
|
Nu nu,ņem pusi ķirbja un pusi burkānus visu izspid sulā! Garšīgi un ļoti veselīgi:)
|
protams, ka var ar viņiem trenēties diska mešanā un tā.... bet man kautkā žēl ar ēdienu mētāties.:) vislabāk man patika, kā justene ieteica, ka tos NLO vajag novākt vēl mazus, kad šie ir 3l burkas diametrā, un tad konzervēt vienu virs otra.
bet vispār es saprotu, ka šite neviens viņus neaudzē un neēd, tā sakot nav populārs dārzenis. ...bet forma gan viņiem skaista !:)
|
Man ar neviens apkārt laikam neaudzē, jo nav neviens piedāvājis:) Smuki gan viņi, tur Paramai taisnība.
|
Atcerējos:)
Vari vārīt patisonus, tāpat kā kabačus ievārījumā, kopā ar citroniem vai apelsīniem, aličas plumītes arī derēs.
|
āāāā, kafe, nepatīk man no dārzeņiem taisīt saldos ēdienus!! tāpēc vien es neciešu ķirbjus, kas paši par sevi ir saldi, fui:)
|
a marinēti ķirbīši ir superīgi ,ņammmm
|
Un šitentādu kur var likt?
|
:DDD
|